Calendar

Oct
19
Thu
The Big Sick
Oct 19 @ 20:00 – 22:00
The Big Sick

Pakistanilasisyntyinen Kumail Nanjiani (Kumail Nanjiani) ja opiskelijaelämää viettävä Emily Gordon (Zoe Kazan) rakastuvat toisiinsa palavasti, vaikka kulttuurierot hankaloittavatkin suhdetta aika ajoin. Kun Emily sairastuu selittämättömään tautiin, Kumailin on vihdoin pakko kohdata vanhoilliset vanhempansa, perheensä odotukset sekä todelliset tunteensa.

Pituus: 2h
Kieli: Englantia
Tekstitys: Suomi ja ruotsi
Ikäraja: 7


Kumail vet redan innan han träffar Emily att det inte är okomplicerat att övervinna uråldriga traditioner och skyhöga förväntningar hos sin familj. Föräldrarnas högsta önskan är nämligen att han utbildar sig till advokat och gifter sig med en välutbildad tjej av pakistanskt ursprung. Istället blir Kumail ståuppkomiker och skådespelare. Dessutom blir han kär i Emily, som inte alls motsvarar familjens bild av den perfekta hustrun. När han påminner föräldrarna om att de flyttat till USA just för att kunna förverkliga sina drömmar är familjekrisen ett faktum. Kumail Nanjiani, ståuppkomiker och känd som en av frontfigurerna i HBOs Emmy-nominerade serie Silicon Valley, spelar sig själv i denna romantiska komedi som han skrivit tillsammans med sin fru Emily V. Gordon. The Big Sick är baserad på historien om hur de träffades och vad som hände sedan.

Längd: 2h
Språk: Engelska
Textning: Finska och svenska
Åldersgräns: 7


Pakistan-born comedian Kumail Nanjiani and grad student Emily Gardner fall in love but struggle as their cultures clash. When Emily contracts a mysterious illness, Kumail finds himself forced to face her feisty parents, his family’s expectations, and his true feelings.

Length: 2h
Language: English
Subtitles: Finnish and swedish
Age limit: 7

Apr
14
Sat
Johan Glans – World Tour of the World
Apr 14 @ 19:30 – 21:00
Johan Glans - World Tour of the World

Svenska komikern Johan Glans är på turné med sin stand up föreställning ”World Tour of the World”. Showen är en uppföljare till de tidigare succéerna & World tour of Skåne” och & “World tour of Skandinavien”. Johan Glans bjuder publiken på renodlad standup i ett rasande tempo i samma anda som hans tidigare föreställningar, men med helt nyskrivet material.

Studioticket/Netticket/Luckan: 35 € + exp.avg.

Längd: Ca 90 min. Ingen paus.
OBS! Ej tillåtet att filma under föreställningen

– Det är nästan fyra år sen jag var ute på turné sist och jag längtar verkligen efter att åka runt igen. Jag har så mycket jag vill prata om och det är så roligt att möta publiken. Sedan förra turnén har jag varit med i flera tv-serier och spelat musikal och så, men standup är min första och största kärlek, sade Johan Glans inför turnén.

Johan Glans stand up show “World Tour of the World” hade Sverigepremiär i november 2016 och togs emot med öppna armar både av publik och media. ”World Tour of the World” har spelats för fulla hus sedan dess och turnén kommer att fortsätta fram till våren 2018.

– Det har varit helt makalöst roligt och det kommer ta lång tid att smälta alla intryck. Tiden har gått så fort. Det är svårt att sluta riktigt än, så jag vill göra en liten, allra sista sväng till, berättar Johan Glans.

Johan Glans har arbetat professionellt som standup-komiker sedan debuten 1994 och är idag en av Sveriges populäraste och mest prisbelönta komiker. Han har bland annat utsetts till Årets manliga komiker två gånger och har varit ute på flera framgångsrika standup-turnéer. 2008 åkte han ut på en “World Tour of Skåne” och fem år senare var det dags för “World Tour of Skandinavien”, som spelades i hela Norden och hyllades i media.