En komikers uppväxt

When:
12.12.2019 @ 18:15 – 19:47
2019-12-12T18:15:00+02:00
2019-12-12T19:47:00+02:00
Cost:
10/8€

Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt stripiga hår och som Juha skäms för, den mobbade hackkycklingen Thomas som har en galen tysk mamma, och de elaka Lennart och Stefan.Juha gör allt i sin makt för att bli en del av gruppen, sviker till och med de enda som varit lojala med honom i alla lägen Jenny och Thomas, men bjuds bara in när de andra vill.Den vuxne Juha är en hyllad nationellt känd komiker. Hans föreställning En komikers uppväxt spelas för utsålda hus i Stockholm. Kväll efter kväll gör han sig redo för att bjuda publiken på de hemska och dråpliga historierna från hans egen uppväxt. En kväll blir han kontaktad av en av killarna från sin mellanstadieklass vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att börja göra upp med sitt förflutna.

Biljetter 10/8€
Språk: Svenska, finska
Textning: Ingen textning
92 min, F-12


Elämme 70-lukua Tukholman Sävbyholmin esikaupungissa ja kaksitoistavuotias Juha Lindström on luokan pelle.  Se on hänelle ainoa tapa saada tunnustusta ja hän tekee kaiken sopeutuakseen koulussa vallitsevaan nokkimisjärjestykseen.

Aikuinen Juha on kansallisesti arvostettu koomikko. Hänen esityksensä Komikers uppväxt vetää salit täyteen Tukholmassa. Eräänä iltana yksi keskiasteen luokan kavereista ottaa häneen yhteyttä, tämä saa hänet palaamaan Sävbyholmiin kohtaamaan menneisyytensä.

Liput 10/8€

Kieli: Ruotsi
Tekstitys: Tekstitystä ei saatavilla
92 min, K-12


En komikers uppväxt is the film adaptation of the Swedish book with the same name.

Tickets 10/8€
Language: Swedish
Subtitles: Not available
92 min, From 12 years