Temple of the Stars & Ratatosk

When:
13.03.2020 @ 20:00 – 22:00
2020-03-13T20:00:00+02:00
2020-03-13T22:00:00+02:00
Fredagen den 13.3 gör de unika Österbottniska banden Temple of the Stars och Ratatosk en gemensam spelning på Ritz. Kom och upplev en helkväll med en mix av melodisk rock och folkmusik med moderna sound!
Biljetter från Studio Ticket och Netticket.fi: 17€ (15€ Ritz medlemmar och studerande)
Biljetter vid dörren: 17/15€ (dörrarna öppnas kl.19.15)

TEMPLE OF THE STARS

Temple of the Stars grundades 2019 av multi-instrumentalisten och låtskrivaren Tobias Tåg. Stämningen i Temple of the Stars musik är atmosfärisk med folkmusik- element som presenteras i en melodisk rock-kontext. Det är en ny mix av genrerna folk, rock, prog och metal. Sångerna är slagkraftiga med en underliggande känsla av mystik. Tidigt i låtskrivningsprocessen var målet att göra de melankoliska melodierna och flöjtspelet ett kännetecken för bandet. Lyriken har tagit inspiration från fantasy, natur och mytologi. Tematiskt handlar skivan också om att gå sin egen väg och att finna sin inre visdom och styrka.

Debutalbumet Nightspirit kom ut 2019 och till skivan finns även två tillhörande musikvideor.

Temple of the Stars medlemmar är följande:
Tobias Tåg: Sång, Gitarr, Flöjt

Niklas Norrgrann: Gitarr
Mats Ödahl: Bas
Victor Nyblom: Trummorwww.templeofthestars.com
RATATOSK

Folkmusikbandet Ratatosk grundades som en mindre enseble sommaren 2013. Gruppen fick sin nuvarande utformning och började spela mera regelbundet sommaren 2014. Alla medlemmar kommer från olika musikaliska bakgrunder. Stilen kan beskrivas som finlandssvensk folkmusik med inslag av rock, klassisk musik, medeltida musik, jazz mm. Gruppen spelar såväl gamla folkmelodier och medeltida kyrkovisor som eget nyskrivet material.

Namnet Ratatosk kommer från nordisk mytologi. Ratatosk är namnet på en ekorre som springer längs med livsträdet Yggdrasils stammar med bud från örnen Hräsvelg uppe i den högsta toppen och ner till draken Nidhögg som gnager på trädets rötter. Ekorren har tillgång till alla världar. Gruppen kallar sig Ratatosk eftersom musiken innehåller element från väldigt många olika musikaliska världar som sammanflätats med folkmusikens hjälp.


Perjantaina 13.3 ainutlaatuiset pohjanmaalaiset bändit Temple of the Stars ja Ratatosk antavat yhteisen konsertin täällä Ritzissä! Tule kuuntelemaan melodista rokkia ja kansanmusiikkia nykyaikaisella soundilla.
Liput Studio Ticketistä ja Netticket.fi:stä: 17€ (15€ Ritzin jäsenet ja opiskelijat)
Ovelta: 17/15€ (ovet avataan klo.19.15)