WASA TEATER

WASA TEATERS MUSIKAL “GAMBÄMARK” HAR PREMIÄR PÅ RITZ 8 SEPTEMBER 2018.

Spelperiod: 7.9-31.12.2018. För datum och biljetter besök: https://www.wasateater.fi/feature/gambamark/

År 2018 fick invånarna i det lilla samhället Gambämark nog. Byborna enades om att det var bättre förr och kom fram till den enda rimliga lösningen – att bygga en mur kring byn och utropa sig självständiga.

Femton år senare blomstrar det konservativa samhället bakom muren där den karismatiske ledaren Kurt förverkligat sin österbottniska utopi. Det är ett paradis där det är talko varje dag, dans på paviljongen och älgjakt året runt.

“Gambämark” är en nyskriven musikal av humorgruppen KAJ. Med satir, musik och sin kännspaka humor bygger de upp en by och en föreställning starkt inspirerad av Vörå spelmansklubb och Lejonkungen. I musikalen medverkar Axel Åhman, Kevin Holmström och Jakob Norrgård från KAJ och Jonas Bergqvist och Susanne Marins från Wasa Teater. Gambämark regisseras av Ann-Luise Bertell, scenografin skapas av Anders Karls och kostymerna av Tyra Therman.

Alla talar dialekt.
Rekommenderas från 5 år.

VIKTIG INFORMATION: Dörrarna öppnas 1 timme på förhand. Var vänlig och kom i god tid. Garderobsavgiften är 2€ (ingen avgift tas för barn under 12 år).